Sambasso
Trentino

Val di Peio & Brenta Adamello

Vast verblijf
Vervoer ter plekke
Zwaarte programma
GPS

8-daagse wandelreis Val di Peio & Brenta Adamello

De hooggelegen Val di Peio en de Brenta Adamello Dolomieten liggen niet ver van elkaar. Waarom zou je ze dan niet combineren? Dat is precies wat STAP Reizen doet. Tijdens een week bergwandelen in twee bijzondere gebieden leer je de Dolomieten van twee verschillende kanten kennen. Een reis vol - letterlijke - hoogtepunten.

Monte Stelvio
Val di Peio is uitgangspunt voor een aantal prachtige bergavonturen in het Nationaal Park Monte Stelvio. Een grillig kalkmassief waar ijskoude gletsermeren en bloeiende bergweides elkaar afwisselen. Zomaar een steenbok op je pad. Een schitterend uitzicht op spitse toppen. Houd de camera bij de hand!

Brenta en Adamello
Hoog boven Madonna di Campiglio verrijzen de machtige toppen van de Brenta en de Adamello. Een gebied van gletsjermeren, kabelbaantjes en rifugio's. Hier zijn de Dolomieten op hun mooist.

Slapen in een rifugio
Precies tussen die twee massieven in ligt een STAP-onderkomen dat het predicaat 'heel bijzonder' verdient: een comfortabele 'rifugio' die wordt gerund door drie zussen. Dit fraai gelegen onderkomen op 1770 meter hoogte is alleen te voet bereikbaar. Een ervaring in de bergen waar je met plezier op terug kijkt.