Sambasso
Catalonië

Cap de Creus

Trektocht
Vervoer ter plekke
Zwaarte programma
GPS

door de achtertuin van Dalí

Cap de Creus, velen zullen er jeugdherinneringen hebben liggen. Meegezeuld door pa en ma slenteren door een vol Cadaqués en snikheet Port de la Selva. Dat het landschap er zo mooi was, is minder blijven hangen in de pubergeest. De 'Kruizenkaap', geboortegrond van Salvador Dalí is weldegelijk van een grote schoonheid.

Een trektocht over het bergachtige schiereiland is dat dus ook. En het zal je verbazen dat de route tussen Sant Pere Pescador en Colera door pure Mediterrane natuur gaat. De route volgt de ‘cami de ronda’, een wandelpad langs de kust dat in de 19e eeuw is aangelegd tussen de vissersdorpen. Het pad gaat op en af en passeert klippen, stranden en verlaten baaitjes. De schilderachtige vissersdorpen Cadaqués en Port de la Selva hebben nog niets van hun vroegere aantrekkingskracht verloren. Niet de minsten lieten zich hier inspireren door het landschap en het heldere licht, Dalí, Picasso en Miró !
Hoog tijd om de jeugdherinneringen af te stoffen. Plan de trip wel goed, want in het hoogseizoen is het er nog altijd druk en warm maar rustig en koel in maart/april en oktober/november.