Sambasso
Sardinië

Sardinië oost

Vast verblijf
Vervoer ter plekke
Zwaarte programma
GPS

8-daagse wandelreis Sardinië

Sardinië is geen eiland, het is een continent. In alles is Sardinië anders dan de rest van de Mediterrane wereld…
Het landschap is er anders: woest en rauw in zijn puurheid, helder en rijk in zijn kleuren. De mensen zijn er anders: noeste koppen boven gedrongen lijven, levende geschiedenisboeken met zwarte kleren aan. De geschiedenis is er totaal anders: de prehistorische nuraghen brengen je in verwarring, primitieve steenbouw boven de grond, superarchitectuur onder de grond, het is bijna Egypte in Europa. De stranden zijn er anders: Cala Fiuli, Cala Luna en Cala Sisine zijn zandparadijzen van turkoois begrensd door felwitte kalkhellingen, mind blowing beauty.
In het Supramonte-gebergte van Olienae zijn de wandelingen echte bergtochten. De dagtochten gaan door kloven en over kale bergruggen vol uitzichten over de zee die altijd binnen handbereik is. In deze omgeving zijn de onderkomens welkome rustplekken in een reis vol indringende ervaringen.
Bij een 12- en 15-daagse rondreis steek je van de oostkust door naar de westkust. Rond Bosa en la Nurra is het onbeperkt banjeren door voormalig zeerovers- en bandietenland. Het is een nog ongerepte kuststrook met steile klifkust, verborgen baaien en open stranden, Hier herleeft 'Treasure Island'.