Sambasso
Trentino

Brenta Adamello

Short break
Vervoer ter plekke
Zwaarte programma
GPS

5-daagse wandelreis Brenta Adamello Dolomieten

Als 'berg' een overtreffende trap zou hebben, zouden we die voor de Brenta-Adamello groep gebruiken: berg, berger, bergst. De grillige en lichtweerkaatsende Dolomieten zijn hier op zijn mooist. Maar let op: de bergwandeltochten zijn pittig.
De omgeving van het bekende ski-oord Madonna di Campiglio biedt twee verschillende gezichten. In het zuidoosten liggen de fotogenieke en grillige kalkmassieven van de Dolomiti di Brenta. In het westen vind je de solide granieten bergen en gletsjermeertjes van de Adamello. Een deel van het gebied valt onder Parco Naturale Adamello-Brenta.

Stevige tochten
Kies je voor de Brenta Adamello, dan kies je voor pittige, spectacularie tochten. Enige ervaring met bergwandelen is welkom. De paden zijn goed gemarkeerd. Omdat je ruim boven de 2000 meter loopt, is de periode tussen half juni en half september het meest geschikt.

Logeren in een sprookje
Tijdens deze shortbreak ben je te gast in een comfortabele 'rifugio' die alleen te voet bereikbaar is. De auto blijft beneden, de bagage gaat in een liftje omhoog. Zelf wandel in een half uur naar de 'rifugio'. Dit is de plek om een kinderboek te illustreren of om nu eindelijk je eigen boek af te maken.