Sambasso

Een huurauto tijdens de wandelvakantie

Wandelvakanties Europa biedt 2 formules waarbij een huurauto vaak onmisbaar is:

- wandelrondreis
- vast verblijf

Wandelvakanties Europa regelt de huurauto's via Sunnycars en betaalt de volledige compensatie van de CO2-uitstoot van de huurauto. Boek je via Wandelvakanties Europa een Sunny Cars huurauto, dan rijd je altijd in een groene stoel en volledig klimaatneutraal.  

Het is van belang het volgende te weten:

De prijs van het wandelarrangement is gebaseerd op één huurauto bij een boeking van 2 personen. Bij boeking van meer dan 2 personen geldt een reductie, voor een 1-persoonsreservering geldt een toeslag. Bij 3 of meer personen raden wij minimaal een huurauto categorie B of C aan. Er wordt standaard een auto gereserveerd in categorie YB: een kleine 2-deurs auto voor twee personen en voldoende bagageruimte (bijvoorbeeld Citroën C1, Fiat Panda, Toyota Aygo). Op de Canarische eilanden bieden we een huurauto in de categorie AB, eem kleine 2-deurs auto voor twee personen en voldoende bagageruimte (bijvoorbeeld Renault Clio of vergelijkbaar).

Tijdens de rondreizen op Sicilië, Sardinië en Peloponnesos is een huurauto categorie BB inbegrepen ivm de grotere afstanden die afgelegd moeten worden. Ook tijdens de eilandhop in Dalmatië en de Kvarner bieden wij een huurauto in de categorie BB. Dit is een kleine 4-deurs auto voor twee tot vier personen en voldoende bagageruimte (bijvoorbeeld een Opel Corsa, Renault Clio, VW Polo of vergelijkbaar).

De huurauto heeft altijd handversnelling. Huurauto's met automatische versnellingsbak zijn zeer beperkt voorradig en op aanvraag maar vooral een stuk duurder.

Autohuur gaat per 24 uur en niet per dag; aankomst- en vertrektijden zijn bepalend voor de duur van de huur: bijvoorbeeld 's ochtends ophalen, 's ochtends inleveren. Wanneer je 's ochtends aankomt en vertrekt in de middag of avond betaal je 1 extra dag autohuur; een weekarrangement heeft een huurperiode van 7 dagen (7 x 24 uur).

Belangrijk: het bezit van een geldige creditcard is veelal verplicht voor het huren van een auto. De hoofdbestuurder is ook de rekeninghouder van de creditcard.

Wil je een auto huren zonder creditcard of contante waarborg te hoeven overleggen? Dat is mogelijk met Sunny Cars via het 'Geen waarborg servicepakket' op de meeste bestemmingen (Spanje, Griekenland, Portugal, Kroatië). Met het Geen waarborg pakket hoef je dus niet in het bezit te zijn van een creditcard op naam van de hoofdbestuurder en krijg je toch de huurauto mee.

Bij autoverhuur via Sunny Cars is het volgende inbegrepen:

- Ongelimiteerd aantal kilometers
- W.A. : verzekering (dekking tot 7,5 miljoen euro)
- C.D.W.-schadeverzekering zonder eigen risico
- Glas-, banden- en bodem schadedekking
- T.P. : diefstalverzekering zonder eigen risico
- Luchthaven-afleverkosten
- Lokale belastingen
- 1 extra bestuurder is bij alle huurauto's inbegrepen